مقدمه و دليل انتخاب موضوع : شير بطور كلي عبارت است از تراوشهاي غدد پستاني حيوانات پستاندار (معمولاً گاو) كه عاري از كلستروم ميباشد و در اثر دوشش كامل حيوان سالم بدست ميآيد شير و فرآوردههاي آن به همان سهولتي كه به مصرف ميرسند توليد نميگردند. مراحل توليد محصولات لبني از تهيه شير، جمع آوري، حمل و نقل، تحويل به كارخانه، تغيير و تبديل در كارخانه و توزيع تا رسيدن به ...
تعريف سوسيس و كالباس در فرهنگ نامة دهخدا، تنها واژهاي به نام كالباس موجود ميباشد كه دهخدا آن را چنين تعريف ميكند: «گوشت گاو و چربي خوك و گاهي پرههاي سير كه آن را ميپزند و درون رود كننده احتمالاً با توجه به فرايند توليد سوسيس و كالباس و يكساني فرآيند ساخت آنها، دهخدا سوسيس و كالباس را به يك شيوه تعريف كرده است. اما تعريف سوسيس و كالباس به صورت علمي به شرح ز ...
تعاريف: ـ دارو يا فرآورده گياهي: عبارتست از محصولي كه در ساختمان آن از اجزا گياه، عصاره، اسانس يا تنطور گياهي استفاده شده است. ـ جي ام پي: عبارت از روش هاي بهينه يا مطلوب توليد كه به منظور بالا بردن كيفيت و اطمينان از كارآيي فرآورده بكار مي رود. كاهش ضايعات و جلوگيري از خطرهاي احتمالي در توليد نيز از فوايد اجراي جي ام پي محسوب مي گردد. ـ الزام جي ام پي: اجراي اصول جي ام پي براي توليدكننده ...
فهرست مطالب آشاميدنيها 1 مقدمه. 1 آشاميدنيهاي گازدار غيرالكلي.. 1 اجزا تشكيل دهنده و ساخت... 2 قند. 2 مواد طعم دهنده 3 رنگها 5 اسيدها 5 آب... 6 انيدريد كربنيك.... 7 طرح كارخانه نوشابهسازي.. 8 توزيع و عرضه نوشابهها در حجمهاي زياد. 9 نوشابههاي قوطي.. 10 نوشابههاي گازدار 11 گازدار كردن.. 14 تاريخچه ...
صنايع غذايي مانند علوم پايه يعني شيمي ، فيزيك ، رياضي و غيره يك رشته نسبتاً مستقلي نيست كه بتوان آنرا به تنهايي تعريف كرد . بلكه تركيبي است از بسياري از علوم پايه و عملي مانند شيمي ، ميكروبيولژي . مهندسي ، تعذيه و اقتصاد از بسياري از آنها براي كنسرواسيون غذاها ي جديد و پخش و انبار داري صحيح استفاده مي شود . گرچه صنايع غذايي مانند بسياري از علوم ديگر با روشهاي سنتي شروع شد ، و اما امروزه اين صنايع ...
پيشگفتار آيين كار نگهداري انگور در سردخانه كه به وسيله فني نگهداري ميوه و سبزي در سردخاانه تهيه و تدوين شده و در شصت و ششمين كميته ملي استاندارد فرآوردههاي كشاورزي و غذايي مورخ 66/10/13 مورد تاييد قرار گرفته , اينك به استناد ماده يك قانون مواد الحاقي به قانون تأسيس مؤسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران مصوب آذرماه 1349 به عنوان استاندارد رسمي ايران منتشر ميگردد . براي حفظ ...
پيشگفتار استاندارد شرايط فيزيكي نگهداري ميوه و سبزيجات در سردخانه كه بوسيله كميسيون فني ميوهها و سبزيجات تهيه و تدوين شده در بيست و هفتمين جلسه ملي كشاورزي و مواد غذائي مورخ 57/6/7 تصويب گرديد . پس از تأييد شوراي عالي استاندارد و به استناد ماده يك ( قانون مواد الحاقي به قانون تأسيس مؤسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران مصوب آذر ماه 1349) به عنوان استاندارد رسمي ايران منتشر مي&rlm ...
پيشگفتار استاندارد آئين كار پاستوريزاسيون غذاهاي با اسيديته بالا و غذاهاي اسيدي به وسيله كميسيونهاي مربوط تهيه و تدوين و در دويست و پنجاه و دومين جلسه كميته ملي صنايع غذايي مورخ 78/5/11 مورد تصويب قرار گرفته , و اينك به استناد بند يك ماده 3 قانون اصلاح قوانين و مقررات مؤسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران به عنوان استاندارد ملي ايران منتشر ميشود . براي حفظ همگامي و هماهنگي ...
1 ـ هدف و دامنه كاربرد در اين آئين كار استاندارد و ضوابط كلي مربوط به ساختمان , تاسيسات , تجهيزات فني بهداشت و نگهداري در سردخانههاي ثابت كه بمنظور نگهداري مواد غذائي و كشاورزي ساخته ميشوند بيان ميگردد . 2 ـ تعريفها و اصطلاح ها 2-1- تعريف بارها 2-1-1- بار برودتي ـ باريست كه در زمان مورد نظر به دستگاهها وارد ميشود . 2-1-2- بار ناش ...
چكيده اطلاعات موجود مبتني بر دانش امروزي، قدمت نان را تا 6000 سال قبل تأیيد نموده و در بررسيهاي باستان شناسي دلايل غير قابل ترديدي در اين زمينه بدست آمده است. نان يكي از ارزانترين و مهمترين مواد غذايي مورد استفاده انسان مي باشد، گرچه با ارتقاء سطح زندگي در كشورهاي پيشرفته از ميزان مصرف نان كاسته شده است، ليكن نان هنوز هم بخش عمده اي از انرژي روزانه مردم كشورهاي مختلف و بويژه اقشار كم درآمد ...