تلگرام

اطلاعیه فروشگاه

بازدید کننده گرامی: در این فروشگاه کلیه اسناد علمی و پژوهشی از قبیل: مقاله، کتاب، تحقیق، و غیره با قیمت مناسب در اختیار شما قرار می گیرد. امیدواریم فایل هایی که در این فروشگاه عرضه می شود کمک شایانی به دانشجویان و بازدیدکنندگان در جهت به دست آوردن اطلاعات علمی صحیح و آسان در هر زمینه از مطالب مختلف کرده باشد. با عضویت در کانال تلگرام ما از زمان قرارگیری فایل های جدید در این فروشگاه به صورت 24 ساعته مطلع شوید

دانلود تحقیق صنایع غذایی

دانلود تحقیق صنایع غذایی

صنايع غذايي مانند علوم پايه يعني شيمي ، فيزيك ، رياضي و غيره يك رشته نسبتاً مستقلي نيست كه بتوان آنرا به تنهايي تعريف كرد . بلكه تركيبي است از بسياري از علوم پايه و عملي مانند شيمي ، ميكروبيولژي . مهندسي ، تعذيه و اقتصاد از بسياري از آنها براي كنسرواسيون غذاها ي جديد و پخش و انبار داري صحيح استفاده مي شود . گرچه صنايع غذايي مانند بسياري از علوم ديگر با روشهاي سنتي شروع شد ، و اما امروزه اين صنايع نه تنها علمي پيچيده ، بشمار مي رود بلكه در پيشرفت علوم وابسته بسيار مهم داشته است.

با در نظر گرفتن اين حقيقت كه توليدات روزانه هر كارخانه غذايي هزاران و گاهي ميليونها نفر را تغذيه مي كند . يعني با سلامتي و بهداشت توده عظيمي از مردم سروكار دارد و كوچكترين غفلت ممكن است به قيمت جان هزاران نفر تمام شود ،پس به اين نتيجه مي رسيم كه توليد كنندگان فراورده هاي غذايي نمي توانند هيچ گونه غفلتي را مرتكب شوند . لذا متخصصين صنايع غذايي بايد نه تنها اطلاع كامل از كليه مواد اوليه اي كه مصرف  مي كنند داشته باشند بلكه بايد با كليه تغييراتي كه در حين تهيه بسته بندي انبارداري و پخش غذا ممكن است پيش آيد همگام باشند، اين نكات در كنار برنامه ريزي اقتصادي يك واحد توليدي ، اين واقعيت را روشن مي سازد صنايع غذايي ديگر نمي تواند تنها متكي به تجربيات سنتي باشد بلكه بايد در راستاي بهره گيري هر چه بيشتر از اين سنتها ، از كسانيكه با شيمي ، ميكروبيولژي ، تغذيه ، مهندسي غذا ، اقتصاد و مديريت اين صنعت آشنايي لازم را دارند ، استفاده كند تا يك واحد موفق و پيشرفته شكل يابد. صنايع غذايي امروزه علاوه بر اهميتي كه در اقتصاد ملل دارد ، وظيفه خطيري را در تغذيه هر ملت و بلكه جامعه بشريت به عهده دارد . لذا آشنايي با اصول تغذيه از جمله نيازهاي لازم براي حداكثر استفاده از كليه منابع غذايي مانند: فراورده هاي كشاورزي ، دامي ، دريايي تك سلولي و نيز تهيه فراورده هاي فرعي از مواد زايد ، براي تغذيه دامها مي باشد ، علاوه بر اين نبايد فراموش كرد كه بشر غذا را تنها براي رفع نيازهاي تغذيه اي خود نمي خورد بلكه لذت بردن از خوردن غذاهاي متنوع و لذيذ نيز اهميتي كمتراز تغذيه آن ندارد؛ چرا كه تلاش ما در زندگي براي لذت بردن از آن است و نه زنده بودن تنها. به همين علت امروزه انواع غذاهاي متنوعي كه در بازار قابل قابل خريدند به چندين هزار نوع مي رسد و هر روزه نيز بر تعداد آنها افزوده  مي شود و همه اين تلاشها براي تامين بهره و لذت بيشتر از غذا مي باشد. احتياج به رشته هاي متفاوت علم و صنعت در صنايع غذايي سبب شده است كه اين علم نيز مانند ساير علوم ، تخصصهاي جالبي مانند : شيمي مواد غذايي ، ميكروبيولژي مواد غذايي و مهندسي مواد غذايي را بوجود آورد و يا تخصصهاي ويژه اي مانند : صنايع لبنيات ، گوشت ، غلات ، ادويه ها و غيره را سبب مي شود.

امروزه با تمام پيشرفتهايي كه صنايع غذايي داشته است ، هنوز راهي طولاني براي رسيدن به نيازها و انتظارات بشر در پيش دارد. براي تامين اين نياز   مي توان به تهيه غذا با خواص تغذيه اي بهتر ، حفظ طعم طبيعي غذاها با روشهاي مختلف كنسرواسيون حداكثر استفاده از مواد غذايي و يا آنچه بصورت زباله تلف مي شود ، سيستمهاي بسته بندي بهتر و پخش غذا در شعاع طولاني تر و بالاخره كمك بيشتر به تغذيه همنوعان گرسنه ، و جمعيت رو به افزايش آينده و هزاران مسائل نظير اينها اشاره كرد.


تاريخچه صنايع غذايي

از ابتداي تاريخ بشر ، غذا از احتياجات اوليه بشر بوده است. تا اواخر قرن 18 اقتصاد دنيا بيشتر متكي به كشاورزي بود ، و در اين ميان هر گروهي عهده دار و يا مصرف نيازهاي روزمره زندگي خود بودند.  لذا كمتر از دو قرن است كه تهيه و توزيع غذا به صورت تجارتي و به تدريج بصورت نوين امروزه در آمده است ، تا آنجا كه هر نوع فرآورده و يا محصولي در هر فصلي و هر جايي قابل خريد گشته است. اختراع ماشين ، برق و بخار و تشكيل قطبهاي صنعتي و به وجود آمدن شهرها و مراكز جمعيت و مهاجرت روستائيان به مراكز علل اوليه بوجود آمدن واحدهايي شد كه غذا ها را از مراكز توليد جمع آوري كرده و در مراكز مصرف ، پخش مي كردند. ولي از آنجايي كه غذا ماده اي فاسد شدني است سيستمهاي متفاوت كنسرواسيون به وجود آمدند. اين تغييرات و يا به عبارتي تاريخچه صنايع غذايي را مي توان به مراحل زير تقسيم كرد:

  • مهاجرت جمعيت روستا نشين به شهرها سبب شد كه مواد غذايي گوناگون از دهات به شهرها آورده شود. در اين نقل و انتقالات ، به منظور جلوگيري از فساد مواد غذايي ، روشهاي مختلف كنسرواسيون افتتاح شد.
  • با بهبود وضع اقتصادي مردم و ازدياد تقاضا ، رقابت براي هر محصولي بيشتر شد و توليدات غذايي در سطحي وسيعتر ، رونقي روز افزون پيدا كرد ، بطوري كه در اواخر قرن 19 و اوايل قرن 20 اين رونق مشهود گشت. در اين دوره بود كه شاخص هاي تجارتي شناخته شدند و بهر حال تا اين دوره يعني تا قبل از جنگ جهاني اول صنايع غذايي نخستين مراحل توسعه خود را طي مي كرد ، با اين حال اكثر مردم توليد و مصرف غذاي خانگي را به فرآورده هاي صنعتي ترجيح

مي دادند.

  • به تدريج كه صنايع غذايي رونق گرفت تخصصهاي مختلف بوجود آمد. مثلاً توليد كننده يا تاجر فقط خشكبار توليد و يا پخش مي كرد و غيره .
  • جنگ جهاني اول در زندگي مردم اروپا و آمريكا تغييرات بسيار داد. از آن جمله كار كردن زنان در خارج از خانه و گران شدن خدمات ويژه ، همچون مستخدم و غيره كه امروزه ما در ايران شاهد آن هستيم. لذا از يكطرف كمي وقت براي خريدهاي روزانه و پخت و پز خانگي و از طرف ديگر بهبود و ايجاد تنوع غذاهاي تهيه شده توسط كارخانه هاي غذايي، باعث رونق بيشتر اين صنعت شد.
  • دوره بين جنگ هاي اول و دوم جهاني دوره كشفيات و تحولات بسياري در صنايع غذايي مي باشد: بسته بندي هاي تك مصرفي ، غذاهاي اماده مصرف قوطي شده و يا يخ زده و نيز خشكبار كه مي توانستند از نظر مزه و ظاهر با غذاهاي خانگي رقابت كنند به بازار آمد و سبب توسعه صنايع غذايي شد. اين توسعه سبب شد كه فرآورده هاي مختلف در سطح وسيعتر و جهاني پخش شوند و در نتيجه فرآورده هاي فصلي در تمام فصول سال قابل خريد باشند. توسعه و ازدياد سرمايه گذاري سبب شدكه اين صنعت نقش مهمتر در اقتصاد ملل بازي كند تا جائيكه امروزه صنايع غذايي در بسياري از كشورهاي صنعتي اروپا و آمريكا در مرتبه اول اهميت قرار گرفته است.
  • بعد از جنگ جهاني دوم ، دوره پيدايش و توسعه دستگاههاي خودكار در كارخانه هاي غذايي است. چرا كه امروزه كارخانه هاي عظيم غذايي با كارگران اندك و نيز بهره گيري از كامپيوتر اداره و كار مي كنند. اغلب اين كارخانه ها با استفاده از قراردادهاي بزرگ خريد مواد اوليه و در جهت توليدات خود و رساندن ضايعات به حداقل ، توانسته اند قيمت غذاهاي تهيه شده خود را به ميزان زيادي كاهش دهند و بدين ترتيب بسياري از آنها ارزانتر از غذاهاي خانگي توليد مي شوند.

 

 

 

 

فایل ورد 33 ص



پرداخت اینترنتی - دانلود سریع - اطمینان از خرید

پرداخت هزینه و دریافت فایل

مبلغ قابل پرداخت 6,100 تومان
نمایش لینک دانلود پس از پرداخت هزینه
ایمیل
موبایل
کمک به هزینه درمان بیماران سرطانی

درصورتیکه برای خرید اینترنتی نیاز به راهنمایی دارید اینجا کلیک کنید


فایل هایی که پس از پرداخت می توانید دانلود کنید

نام فایلحجم فایل
aa_652528_2080.zip18.6k