دسته: علوم نظامی
بازدید: 47 بار
فرمت فایل: docx
حجم فایل: 69 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 16
چکیده
چهرهشان عجیب بود. روسریهای سرمهای و کِرم رنگ پوشیده بودند و لباس بلندی بر تن داشتند. سرمه چشمانشان گرد و غبار و اشک، سرخی لبهایشان از خشکیِ تشنگی، و گونه هایشان آفتاب زده و سوخته بود. عطرشان بوی باروت می داد و گردنبندی از پوکه به گردن داشتند. با تحمّلی شگفت آور سلاح در دست می گرفتند، یا کولهای از تدارکات و مهمات و... را با آن سنگینی بر دوش می انداختند. زیورشان اسلحه شان بود، یا دوربین عکاسی شان، یا ضبط صوت و جعبه مهمّات و جعبه کمکهای اولیه... و اکنون نیز قلمشان زیبندهترین زینت آنهاست. ابهت شان چشم مردان را میگرفت و سوزن در دستشان، تیری بود بر قلب دشمن. نُقل عروسیشان گلوله بود؛ شاهد عقدشان شهدا؛ ضامن عقدشان امام (ره)؛ شرط ازدواجشان همراهی در سیر و سلوک و مدّت ازدواجشان شاید تا چند لحظه دیگر... .و زنان جنگ، چنین بودند.
کلید واژه ها: زنان، دفاع مقدس، نقش زن ، وظایف زنان در جنگ
مقدمـــه
بیایید به سرزمین عشق و عرفان سفر كنیم ؛ سرزمینی كه تجلی گاه شكوه ایثار است ؛ سرزمینی كه همه یكرنگی و اتحاد است. این جا سرزمین عشق و ایثار و فداكاری است. ای قلم ها! بدون وضو در این حـریـم مـقـدس وارد نـشوید. ای هـمسـفران ! لازمـه ی ورود به این سـرزمیـن ، داشـتـن دل هایـی پـاك و بی آلایش است. حرمت و قداست این سرزمین بسیار زیاد است. این سرزمین متعلق به شیرزنان عارفی است كه در هشت سال دفاع مقدس ،حماسه ها آفریدند. آن ها با توكل به خداوند و با تأسی به حدیث متواتر و شریف الثقلین به دو امانت گران بهای الهی چنگ زدند و آن را الگوی و سرمشق خود ساختند. بیایید به این سرزمین روحانی سفر كنیم ، تا بسیاری از حقایق را دریابیم ؛ سرزمینی كه همه نور خداست و عظمت خدا را به وضوح می توان در آن مشاهده كرد ؛ سرزمینی كه معنای واقعی عبادت ، عشق ،شوق نیایش ، نماز ، محبت ، مشاركت ، خلوص ، انفاق ،گذشت ، ایثار جان ، خداشناسی و هزاران خصلت زیبای دیگر را در حد كمال در خود جای داده است ؛ سرزمینی كه از هر گوشه و كنار آن می توان هزاران نكته ی اخلاقی و اجتماعی آموخت ؛ سرزمینی كه ساكنان آن همه به ریسمان الهی چنگ می زنند و به انگیزه ی تعبد نسبت به فرمان الهی و به قصد وصول به مقام فناء الی الله حركت كردند. اینان سبقت گیرندگان جهاد و شهادتند و شهادت را نزدیك ترین راه تقرب به ذات احدیت می دانند. در سرزمینی كه سراسر وحدت و عشق است ،همه به دنبال یك هدف می گردند و آن رضای خداست و در این صحنه ، همه در تلاشند تا گوی سبقت را از دیگران بربایند. آری ، سخن از شیر زنانی است كه از همان روزهای نخست كه رژیم بعث عراق به میهن اسلامی مان هجوم آورد ، همدوش مردان فریاد «هل من ناصر ینصرنی» حسین زمان خویش را لبیك گفته و وارد صحنه های نبرد شدند. زنان متعهد و مؤمن كشورمان همانند دریایی خروشان به سوی مقصد نهایی (رضای خداوند) حركت كردند.
سرّ اینکه اباذر در مبارزه شهره ی آفاق است، برای آن است که مبارزات قولی و عملی او در کتابها به ثبت رسید و در سخنرانیها طرح گردید. سرداران جنگ تحمیلی نیز چنین بودند. از همّت و چمران و باکریها و باباییها و.... سخنها گفته شد. امّا زنانی هم بودند که چه در صدر اسلام و چه پس از آن، اباذر گونه، هم در صحنه جنگ حضور داشتند و هم برای روحیه دادن به نیروهای اعزامی و رزمی از آیات و احادیث رسول خدا) صلیعلیهوآلهوسلم) استمداد مینمودند و دعوت و رهبری آنها بر محور قرآن کریم بود.
اگر کارهایی که زنان، در جنگها و صحنههای سیاسیِ اسلام کردند، دهها بار گفته میشد، به صورت فیلم تبلیغی درمیآمد و کتابها در این زمینه نوشته میشد، آنگاه مشخص میگشت که زنها در پیشبرد دین چه در صدر اسلام و چه پس از آن همچون اباذر و مالک اشتر بودند.
زن هم میتواند مسأله جهاد را به عهده بگیرد، چرا که جهاد، تنها در سنگر بودن و تیراندازی کردن نیست. کمکهای تدارکاتی پشت جبهه و متن جبهه، امور مربوط به نقشه برداری، دیده بانی و ... بخشهای مهمی از جهاد به شمار میرود، که زنان میتوانند آنها را به عهده بگیرند.
زن از فیض جهاد محروم نیست. اگر کشوری در حال جنگ و دفاع است، و از طرف بیگانگان تهدید میشود، زن نیز باید دفاع کند و لازمه دفاع آموزش دیدن است. در هیچ یک از این مسائل، زن را محروم نکردهاند، بلکه در اکثر دشواریها و امانتداریها، در بسیاری مصائب و مشکلات، زن همتای مرد است.
مشارکت بانوان در دفاع مقدس، از اهمیت به سزایی برخوردار است، زیرا از جهت کمیّت، حدود نیمی از آحاد جامعه را زنان تشکیل میدهند و مشارکت زن، یعنی هماهنگی نیمی از نیروهای جامعه در راستای یک هدف . در اینجا ما به یاری خداوند متعال تلاش داریم تا گوشه ای از فعالیت های زنان را در هشت سال دفاع مقدس به عرصه ظهور بگذاریم .
فهرست مطالب
چکیده 1
مقدمـــه. 1
نقش زنان در صدر اسلام. 2
سهم زنان در جنگ هشت ساله ایران و عراق.. 3
فعالیت زنان در پشت جبهه. 4
تقویت روحیه ی رزمندگان.. 4
کمکهای نقدی و غیر نقدی.. 5
آشپزی و تهیه مواد غذایی.. 6
خیاطی و تهیه لباس گرم. 6
اهدای خون.. 6
ازدواج با رزمندگان و جانبازان.. 6
سخنرانی و نامههای پرشور در تشجیع رزمندگان.. 7
تبلیغات برای ایجاد روحیه حماسی در رزمندگان.. 7
حضور زنان در میدان نبرد و خط مقدم. 8
پرستاری و امداد رسانی به مجروحین.. 8
شرکت مستقیم در عملیاتها 9
عکاسی و خبرنگاری جنگ.... 10
اسارت در جنگ.... 10
نقش زنان در حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس پس از جنگ.... 10
نتیجه گیری.. 11
منابع.. 13
فایل ورد 16 ص